Meteorolog og tidligere vejrvært på DR
I talken med Jesper Theilgaard tager vi på en rejse gennem 40 års vejrudsigter. Jesper har på tætteste hold været vidne til, hvordan vejret - og dermed klimaet har ændret sig. På kloden og i Danmark.
Jesper har med egne øjne set klimaændringerne tage fart, men stadig er der mange myter om klimaet og forskellige opfattelser af, hvad klimaændring og global opvarmning er. De myter og opfattelser ønsker han at adressere, og han henter sin viden fra de løbende IPCC-rapporter fra FN’s klimapanel – det tætteste vi kommer på sandheden om klodens velbefindende, som han siger.
Vi forstår, at der er problemer, men ønsker os, fordi det er lettere, at andre gør noget - regeringen og politikere verden over! Det er holdningen, han møder, og derfor er det nødvendigt at kombinere fakta med inspiration til løsninger, som forholdsvis nemt kan integreres i dagligdagen.
Vi skal ikke stresse os selv, mener meteorologen, men i højere grad søge harmonien i fællesskaber, hvor man deler både viden og redskaber. Han
bruger ofte kunsten - musik, litteratur, malerier - i sin formidling, da han oplever at især kunst kan lette formidlingen af den mere tunge videnskab.
Emneord: Klodens tilstand. Fællesskaber. Harmonisk kriseformidling.
Jesper Theilgaard Uddannet meteorolog. Først ansat under Luftfartsvæsenet, senere DMI og fra 1990 til 2017 arbejdede han som vejrvært i DR. Siden 2017 har han helliget sig formidling af klimaforandringerne.
Jesper Theilgaard har udgivet mere end 25 bøger og modtog Gyldendals Faglitterære Pris i 2007 for værket om det danske vejr. Det var for bogen "Da vejret blev en nyhed". Derudover har han skrevet manus til filmen “Climate Planet”.
Jesper Theilgaard har holdt et utal af foredrag - til tider krydret med en klimakoncert.
Copyright 2024 © by Klimatalks
Alle rettigheder forbeholdes