Klimatalks - samtaler, der forandrer

”Jeg er så træt af, at vi bliver ved med at give ansvaret for at løse den her enorme krise videre til alle mulige andre - og i sidste ende til fremtidige generationer. Lad os i stedet finde ud af, hvordan vi arbejder sammen på tværs og skaber handlemuligheder for alle.”

Klima- og miljøforkæmper for unge og ungdomsdelegat til FN på klimaområdet

I talken med Lise bliver vi meget klogere på, hvordan man som ung kan få en vægtig stemme i klimakampen. Lise fortæller levende om at deltage i internationale FN-forhandlinger på områder som klima og  biodiversitet og om sit arbejde som forperson for Ungeklimarådet.


Lise har mødt et utal af børn og unge, der udtrykker frustration og ægte frygt for fremtiden. Men hun tror på, at vi kan vende skuden og er passioneret omkring unges demokratiske muligheder og inddragelse i klimakampen. Hun arbejder for at løse udfordringerne i samarbejder på tværs af generationer og systemer og giver konkrete eksempler på fællesskaber, som hun har været med til at opbygge.


Lise er træt af, at vi bliver ved med at give ansvaret for klimakrisen videre. Politikere giver det til virksomheder, virksomheder til forbrugerne, forbrugerne til systemet og voksne magthavere giver ansvaret til unge aktivister! Den praksis må erstattes af samarbejde!


Emneord: Ungeinddragelse, demokrati & politik og handlefællesskaber.

Spørg om talk

med Lise Coermann Nygaard og moderator

 
 
 
 
 
 

Lise Coermann Nygaard

Mere om Lise ...

Lise Coermann Nygaard læser pt. en kandidat i Statskundskab med speciale i klimapolitik. Sideløbende med studiet arbejder hun som juniorkonsulent i Democracy X med fokus på organisering og kommunikation af grønne fællesskaber (Tidligere DeltagerDanmark – Teknologirådet). 


Lise Coermann Nygaard  er udpeget som Ungdomsdelegat til FN på Klima og Miljø, hvor hun repræsenterer de danske unge ( en ulønnet post). Hun er desuden Verdensmålsambassadør og forperson for Ungeklimarådet.


Lise Coermann Nygaard har været tilknyttet Trygfondens hold af kystlivreddere langs danske strande fra 2019-2023.