Klimatalks - samtaler, der forandrer

”Man skal jo have levet med hovedet nede i den store bagedyst de seneste 30 år for ikke at være klar over, at vi har en hel del problemer, der hænger sammen med dét, vi går og gør. Men vi har ikke lyst til at vide det, for så skulle vi til at gøre noget andet, og derfor lader vi som om, vi ikke ved det.”

Teolog, Ph.d. og lektor i bioetik på Københavns Universitet
I talken med Mickey Gjerris  udfordrer vi etikken og det personlige ansvar i klimakrisen. Hans påstand er, at så længe vi ser de nødvendige forandringer som  afsavn, kommer vi ikke til at skabe det nye gode liv.


Med videnskab og teknologi har mennesket sikret sig en hidtil uset magt over naturen. Det har givet øget velfærd og velstand for milliarder af mennesker, men på vejen har vi glemt, at med magt følger der ansvar. Og nu står vi i en situation, hvor naturen, vores livsgrundlag, er ved at bryde sammen.


Med en blanding af humor og vid diskuterer Mickey menneskets forhold til naturen, mulighederne for at ændre vores perspektiv på den og vores rolle i den. For klima- og naturkrisen er ikke blot et teknisk problem, som vi kan opfinde os ud af, men et etisk problem, der kræver, at vi grundlæggende ændrer vores forståelse af vores rolle i verden.


Emneord: Klimaetik & moral. Dyrevelfærd. Mennesker og natur.

Spørg om talk

med Mickey Gjerris og moderator

 
 
 
 
 
 

Mickey Gjerris

Mere om Mickey ...

Mickey Gjerris er uddannet teolog (Ph.d) og arbejder i dag som lektor i bioetik ved Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. De seneste 20 år har han forsket i etiske spørgsmål omkring natur, etik, teknologi og mennesker og blandt andet skrevet en række artikler og holdt et utal af foredrag. Hen er tidligere medlem af Det Etiske Råd.

 

Mickey Gjerris har udgivet en lang række bøger - senest "Skildpaddetanker", "Naturens Sprog" og ”Upraktisk håndbog i lysegrønt håb”.

 

Mickey Gjerris har læderskildpadder tatoveret på sin ene arm.

Læderskildpadden lægger sine æg på stranden. Når æggene klækker, vælter de små nye skildpadder ud og begiver sig på en farlig færd mod vandet. Det er lidt som os, mener Mickey Gjerris. Vi er vandrere i en ukendt verden, der ikke rigtig kan andet end at blive ved, indtil det en dag er slut. Læderskildpadden er i øvrigt en truet dyreart.