Psykolog med speciale i klimapsykologi
I talken med Solveig Roepstorff får vi sat ord på de psykologiske aspekter af klimakrisen med afsæt i hendes bog "Klimapsykologi", der er skrevet ud fra den nyeste forskning og viden på området.
Set gennem Solveigs klimapsykologiske briller bliver det genkendeligt og forståeligt, hvorfor så mange af os, trods gode intentioner, fortsætter vores liv som om intet var hændt. Hun præsenterer os for begreber og barrierer som moralsk licens, tabsaversion og kognitiv dissonans, der alle forhindrer os i at handle, selvom handling i den grad er påkrævet og haster, både når vi taler klimakrise, biodiversitetstab og grøn omstilling.
Klimatalken kommer også med velfunderede bud på mulige veje ud af klimaubehag og handlingslammelse og ind i handlende fællesskaber, hvor vi sammen kan gøre en forskel. I kontakt med natur, os selv og hinanden.
Emneord: Klimabekymringer & handlemod, psykologiske barrierer og naturforbundethed.
Solveig Roepstorff er uddannet relationel biologisk traumeterapeut og siden klimapsykolog. Hun er vildhavementor, aktiv i det internationale netværk ’Global Climate Psychology for a Just Future, medlem af den internationale NGO 'Climate Pcyhology Alliance', samt medstifter og bestyrelsesmedlem i 'Klimapsykologisk Forening', der bl.a. afholder klimacaféer.
Solveig Roepstorff har udgivet bogen "Klimapsykologi. Hvorfor vi holder klimakrisen ude i strakt arm, og den forbundethed, der venter, når vi begynder at handle". Hun er desuden medforfatter på antologien ”Klima, håb, tro og handling”.
Solveig Roepstorff fik efter den lange, varme sommer i 2018 sit grønne vendepunkt, fordi hun selv oplevede stærkt klimaubehag. Hun begyndte at læse klimapsykologi for at kunne guide fra sorg og ubehag til lindring og handling.
Copyright 2024 © by Klimatalks
Alle rettigheder forbeholdes