Verdensmålskoordinator i Danmarks Biblioteksforening
Der er både inspiration og motivation at hente i talken med Thomas Sture Rasmussen. Han er bl.a. tovholder på bibliotekernes UGE17 – borgernes verdensmålsuge – og ved om nogen, hvordan man sætter gang i meningsfulde bæredygtighedsfællesskaber.
Thomas inviterer indenfor i en verden af engagement og handlekraftige netværk. Ifølge ham er der er brug for nye måder at arbejde med bæredygtighed på, hvis vi skal have flere end kun ildsjælene med ombord.
Det taler vi om og vi dykker samtidig ned i det utal af eksempler på tiltag, han kender til og sætter i søen. Han har stor erfaring med en bred vifte af projekter, man som borger kan indgå i - alle med afsæt i FN's verdensmål. Lige fra bekæmpelse af ensomhed og reparationscafeér til grøn madlavning og den årlige Klimahandledag.
Som det seneste skud på stammen er Thomas med til at implementere Futures Literacy på landets biblioteker. Futures Literacy er udviklet af UNESCO og handler om, hvordan man kan udveksle visioner for og drømme om fremtiden, men også arbejder med at handle på dem.
Vi kan næsten love, at når publikum forlader talken med Thomas, har de fået lyst til at involvere sig.
Emneord: Kulturens rolle, FN's Verdensmål, netværker.
Thomas Sture Rasmussen (født 1965) er uddannet bibliotekar og har 25 års erfaring fra Ballerup Bibliotekerne og Kulturhuse, først som musikbibliotekar og siden som specialkonsulent med fokus på strategi, biblioteksudvikling og innovation.
Thomas Sture Rasmussen har de seneste fem år haft fokus på den folkelige forankring af FN’s Verdensmål og arbejder i dag som verdens-målskoordinator i Danmarks Biblioteksforening. Her har han de seneste år været tovholder på bibliotekssporet i regeringens verdens-målsstrategi 2022-23, på DB2030-netværket og UGE17 – borgernes verdensmålsuge.
Thomas Sture Rasmussen har 15 års erfaring i politisk kampagneledelse og sidder i flere netværk med fokus på bæredygtighed. Han var i 2023 nomineret til Verdensmålsprisen.
Danmarks Biblioteksforening har i flere år arbejdet med grøn omstilling og FN's 17 Verdensmål. Der er uddannet ambassadører for verdensmålene og 31 biblioteker er pt. blevet verdensmålscertificeret, 10 andre er på vej. Sideløbende er der sat en lang række projekter i søen med udgangspunkt i verdensmålene, bl.a. UGE17, der i 2025 spredes ud i verden som WEEK17.
Copyright 2024 © by Klimatalks
Alle rettigheder forbeholdes